As bondades do consumo de aceites de oliva virxe

Investigación de vangarda para valorizar as propiedades saudables do aceite de oliva virxe

Presentación da xornada

Intervención de Jesús Simal Gándara

7 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  |  2' 17''  |  Visto: 72 veces
Jesús Simal Gándara
Director do Departamento de Química Analítica e Alimentaria, Universidade de Vigo

Intervención de Ana Torrado Agrasar

Coordinadora do Clúster de Investigación e Transferencia Agroalimentaria do Campus da Auga (CITACA) da Universidade de Vigo
11 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  (10' 46'')  |  Visto: 55 veces
Ana Torrado Agrasar
Coordinadora do Clúster de Investigación e Transferencia Agroalimentaria do Campus da Auga (CITACA), Universidade de Vigo

Bloque I. Oliveira

Variedades de olivo: Catalogación, Certificación e Rexistro de Variedades Comerciais

7 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  |  35' 05''  |  Visto: 22 veces
Isabel Trujillo Navas
Investigadora do Grupo de Recursos Xenéticos e Mellora do olivo , Universidade de Córdoba

Autenticidade do aceite de oliva mediante técnicas baseadas en bioloxía molecular. Contribución da micro e nanofabricación

7 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  |  30' 30''  |  Visto: 19 veces
Marta Prado
Investigadora responsable del Grupo de Calidad y Seguridad Alimentaria, International Iberian Nanotechnology Laboratory (INL)

A oliveira. Quenda de cuestións

7 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  (3' 05'')  |  Visto: 10 veces

Bloque II. Aceite de oliva virxe

Aroma do aceite de oliva virxe, interpretación química da percepción sensorial

7 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  |  24' 59''  |  Visto: 29 veces
Diego Luis García González
Investigador do Grupo de Trazabilidade e Calidade de Alimentos, Instituto da Graxa de Sevilla

Compostos fenólicos e outros compostos bioactivos do aceite de oliva: Por qué é importante cuantificalos correctamente?

7 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  |  22' 14''  |  Visto: 286 veces
Alegría Carrasco Pancorbo
Investigadora responsable do Grupo de Control Analítico Ambiental, Bioquímico e Alimentario , Universidade de Granada

Aceite de oliva virxe. Quenda de cuestións

7 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  |  10' 49''  |  Visto: 13 veces
Diego Luis García González
Investigador do Grupo de Trazabilidade e Calidade de Alimentos, Instituto da Graxa de Sevilla
Alegría Carrasco Pancorbo
Investigadora responsable do Grupo de Control Analítico Ambiental, Bioquímico e Alimentario , Universidade de Granada

Bloque III. Saúde

Efecto anti-tumoral dos compostos fenólicos presentes no aceite de oliva virxe extra na liña celular humana MCF-7

7 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  |  20' 35''  |  Visto: 75 veces
Maurizio Battino
Director do Nutrition and Food Science Group, Universidade de Vigo

Aceite de oliva e envellecemento

7 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  |  23' 09''  |  Visto: 21 veces
José Luis Quiles Morales
Investigador responsable do Grupo de Fisioloxía e Bioquímica Nutricional do Estrés Oxidativo, Universidade de Granada

Papel do aceite de oliva e a dieta mediterránea, na enfermidade cardiovascular. Ensaios clínicos

7 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  |  29' 38''  |  Visto: 10 veces
Montserrat Fitó Colomer
Investigadora responsable do Grupo de Investigación de Risco Cardiovascular e Nutrición, Instituto Hospital do Mar de Investigacións Médicas en Barcelona

Peche oficial da xornada

Intervención de Beatriz Cancho Grande

Coordinadora da xornada
7 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  (1' 35'')  |  Visto: 29 veces
Presenta: Beatriz Cancho Grande
Profesora do departamento de química analítica e alimentaria, Universidade de Vigo

Intervención de Gil Garrote Velasco

Decano de la Facultad de Ciencias
11 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  (41'')  |  Visto: 21 veces
Gil Garrote Velasco
Decano da Facultade de Ciencias, Universidade de Vigo

Intervención de Rosendo Fernández

Vicepresidente da Deputación Provincial de Ourense
11 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  (5' 27'')  |  Visto: 2 veces
Rosendo Fernández
Vicepresidente da Deputación Provincial de Ourense

Intervención de Jesús Vázquez Abad

Alcalde do concello de Ourense
11 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  (4' 08'')  |  Visto: 5 veces
Jesús Vázquez Abad
Alcalde, Concello de Ourense

Intervención de Manuel J. Reigosa Roger

Reitor da Universidade de Vigo
11 de mar. de 2019
    Vídeo  |  Español  (2' 45'')  |  Visto: 8 veces
Manuel Joaquín Reigosa Roger
Reitor, Universidade de Vigo